×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Husté lečo s čabajkou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Východoevropská ,

Husté lečo s čabajkou

Co budu potřebovat

slunečnicový olej Nyní v akci
1 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, nakrájený najemno
4 papriky – různobarevné Nyní v akci
1/2–1 lžička sladké papriky
4 nožičky čabajky
5 masitých rajčat Nyní v akci
2–3 vejce
světlá bagetka k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Ve větším hrnci rozpalte slunečnicový olej, pak na něm osmahněte cibuli, po čtyřech minutách přidejte česnek, pár minut opékejte, přihoďte očištěné a nakrájené papriky a deset minut duste. Zaprašte sladkou paprikou, přidejte na kolečka nakrájené čabajky a rajčata a nechte je změknout. Nakonec na směs vyklepnete vajíčka a zamíchejte. Podávejte teplé s bagetkou.
TIP - Zkuste i francouzskou verzi leča, tzv. ratatouille. Neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety, plechovku nakládaných rajčat, tymián a rozmarýn

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj