×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Huspenina
120 minut a více , Vysoká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Huspenina

Co budu potřebovat

5–6 vepřových nožiček + 1 koleno (pečlivě očištěné)
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
4 bobkové listy
sůl
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 petržele, nakrájené na kousky
1 celer, nakrájený na kousky •
30 ml octa
1 cibule, nasekaná
1 kyselá okurka, nadrobno nakrájená Nyní v akci
100 g mraženého hrášku

Jak na to?

Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev. Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky. Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem. Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj