Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusa s kaštanovou nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Husa s kaštanovou nádivkou
Husa s kaštanovou nádivkou

Husa s kaštanovou nádivkou

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Kaštany jedlé 200 g
  • Rohlík 6 ks
  • Vejce 6 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Mléko 200 ml
  • Pepř
  • Husa celá 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Kmín celý 1 plž
  • Máslo 50 g
  • Kaštany jedlé 200 g
  • Rohlík 6 ks
  • Vejce 6 ks
  • Petrželka čerstvá 4 snít.
  • Mléko 200 ml
  • Pepř
  • Husa celá 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Kmín celý 1 plž

Příprava

1
Kaštany nakrájejte na větší kousky. 
2
Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
3
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.
4
Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5
Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
6
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
7
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.
1
Kaštany nakrájejte na větší kousky. 
2
Vejce rozklepněte a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.
3
Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, kaštany, nasekané lístky petržele, sůl, špetku pepře a muškátového oříšku. Všechno dobře promíchejte.
4
Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
5
Očištěnou, opláchnutou a osušenou husu osolte vně i uvnitř a posypte kmínem. Naplňte ji nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.
6
Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.
7
Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.