×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hummus s kapustou a pečeným česnekem
45 minut , Předkrm , Střední náročnost , Orientální , Bezmasé , Něco lehkého , Pečení ,

Hummus s kapustou a pečeným česnekem

Co budu potřebovat

7 stroužků česneku, neoloupaných
100 g hlávkové kapusty
400g konzerva cizrny, slitá Nyní v akci
1 lžička citronové šťávy Nyní v akci
3 lžíce sezamové pasty tahini
sůl
olivový olej, špalíky syrové zeleniny, Nyní v akci
topinky nebo slané krekry k podávání

Jak na to?

Už jste vyzkoušeli orientální pochoutku s názvem hummus?

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte je 20 minut.

3) Mezitím prolijte listy kapusty vařící vodou, nechte vychladnout, a pak je nasekejte nadrobno.

4) Pečený česnek oloupejte. Kapustu, česnek i ostatní suroviny dejte do mixéru, přidejte 3 lžíce vody a rozmixujte na hladkou hmotu.

5) Směs přendejte do servírovací misky, pokapejte olivovým olejem.

Tip do kuchyně

 

Podávejte se špalíky zeleniny, topinkami nebo krekry.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj