×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hummus z červené řepy
60 minut , Příloha , Střední náročnost , Orientální , Bezmasé , Něco lehkého , Vaření ,

Hummus z červené řepy

Co budu potřebovat

500 g syrové červené řepy
2x 400g plechovka cizrny
2 citrony + skrojky k podávání Nyní v akci
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce celého kmínu
sůl, pepř
bílý jogurt a ciabatta k podávání Nyní v akci
hrst mátových lístků

Jak na to?

Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.

1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.

3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.

Tip do kuchyně

 

Uvařenou řepu poznáte tak, že do ní snadno zapíchnete vidličku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj