×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hummus
15 minut , Příloha , Střední náročnost ,

Hummus

Co budu potřebovat

400g konzerva cizrny, slitá
3 lžíce tahini (sezamová pasta)
3 lžíce citronové šťávy
½ lžičky římského kmínu, mletého
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce panenského olivového oleje + na zakapání Nyní v akci
1 lžíce petrželky, nasekané
libanonské placky

Jak na to?

Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.

Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj