×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hruškový koláč s vanilkovým medem
45 minut , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Co budu potřebovat

250 g lučiny Nyní v akci
250 g polotučného tvarohu
55 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
35 g rozinek
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1 lžička vanilkového cukru Nyní v akci
1 vejce
500 g listového těsta Nyní v akci
2 hrušky, na tenké plátky
50 g másla, rozpuštěného
175 g medu
1 vanilkový lusk, rozpůlený, semínka vydlabaná
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj