×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hruškový koláč
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče , Pečení ,

Hruškový koláč

Co budu potřebovat

hrubá mouka
150 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva Nyní v akci
75 g lískových ořechů Nyní v akci
špetka soli
80 g másla
60 g třtinového cukru Nyní v akci
50 g krupicového cukru
60 ml medu
1 vejce + 1 žloutek
120 ml mléka Nyní v akci
1 lžička vanilkového extraktu
1 hruška
220 ml smetany ke šlehání
185 g polotučného tvarohu
2 lžičky amaretta

Jak na to?

1. Troubu nastavte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte dortovou formu o průměru 22 cm.
2. Hladkou mouku, kypřicí prášek, ořechy a špetku soli rozmixujte na směs připomínající drobenku.
3. Ručním elektrickým šlehačem našlehejte máslo, oba cukry a polovinu medu do světlé a nadýchané hmoty. Vejce a žloutek společně našlehejte. Mléko promíchejte s vanilkovým extraktem. Nakonec moučnou směs přidávejte na střídačku s mléčnou směsí do máslovomedové a umíchejte do vláčného těsta. Vmíchejte do něj hrušku a vše nalijte do připravené formy. Pečte 40–45 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
4. Zbytek medu zahřejte v rendlíčku a pak jím potřete teplý koláč. Nechte zchladnout a pak podávejte s dotuha ušlehanou smetanou, smíchanou s tvarohem, amarettem a 1 lžičkou cukru.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj