×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hruškové koláče
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Hruškové koláče

Co budu potřebovat

1 listové těsto
hladká mouka na poprášení
2 lžíce másla, rozpuštěného Nyní v akci
1 lžíce tmavého třtinového cukru
+ navíc na posypání
1 lžička nastrouhaného čerstvého
zázvoru
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky mleté skořice
2 větší hrušky, přepůlené, zbavené
jádřince a na tenké plátky
vanilková zmrzlina nebo dotuha
ušlehaná smetana k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte nebo rozviňte na lehce pomoučněné pracovní ploše. Nakrájejte ho na tři obdélníky, jejichž šířka bude o zhruba 2 cm větší, než je výška hrušky, a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
Máslo smíchejte s cukrem, zázvorem, extraktem a skořicí. Směsí potřete těsto a doprostřed vyskládejte plátky hrušek.
Střídejte za sebou plátky tak, aby širší část byla jednou vlevo, jednou vpravo a vytvořili jste zdání vlny. Hrušky potřete zbylou máslovou směsí a posypte dalším cukrem. Pečte 15–18 minut nebo dokud těsto nezezlátne. Podávejte se zmrzlinou nebo dotuha ušlehanou smetanou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 15,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj