×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hruškové čatní
90 minut , Příloha , Střední náročnost ,

Hruškové čatní

Co budu potřebovat

1 kg pevných hrušek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na kostky
700 g cibule, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, drcené
120 g sušených brusinek
430 g hnědého cukru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky kajenského pepře
½ lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky soli
500 ml jablečného octa
100 ml rajského protlaku
sýr s modrou plísní k podávání

Jak na to?

Hrušky a cibuli vložte do velkého hrnce a nechte je na středním plamenu 5 minut probublávat. Pak přidejte ostatní suroviny a přiveďte k varu. Plamen opět snižte a nechte za občasného míchání nezakryté vařit 50 minut. Čatní naplňte do horkých sterilizovaných skleniček, uzavřete a na 15 minut obraťte dnem vzhůru. Podávejte k sýrům, např. s modrou plísní.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj