×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrušková zavařenina s vanilkou
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Sladká jídla ,

Hrušková zavařenina s vanilkou

Co budu potřebovat

8 hrnků omytých, osušených,
nasekaných hrušek s velmi
tenkou slupkou (ostatní je třeba
oloupat), zbavených jádřinců
semínka ze 2 vanilkových lusků
800 g krupicového cukru
1 sáček pektinu

Jak na to?

Nakrájené hrušky nasypte do hrnce se silným dnem, přidejte dřeň z lusků a přisypte cukr. Zahřívejte, dokud nejdou hrušky lehce rozmáčknout. Hrušky rozmačkejte, případně je rozmixujte.
Teprve poté přidejte pektin a přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat, aby měla zavařenina příjemně hutnou konzistenci. Horkou ji plňte do čistých sklenic, uzavřete a na 15 minut postavte dnem vzhůru.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj