×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrníčkový perník
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Hrníčkový perník

Co budu potřebovat

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru Nyní v akci
1 sáček kypřicího prášku do perníku
3 lžíce kakaa holandského typu Nyní v akci
2 hrnky mléka Nyní v akci
2 vejce
½ hrnku rozpuštěného másla nebo Nyní v akci
slunečnicového oleje Nyní v akci
višňová, brusinková nebo rybízová
zavařenina na potření
moučkový cukr nebo poleva
z rozpuštěných ledových kaštanů
na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut; přesvědčte se, že je hotový: zapíchněte do něj špejli – měla by zůstat čistá. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte zavařeninou a přiložte horní díl. Pocukrujte nebo polijte rozpuštěnými ledovými kaštany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj