×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hráškovo-špenátová polévka
15 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká , Vaření ,

Hráškovo-špenátová polévka

Co budu potřebovat

5 lžiček olivového oleje Nyní v akci
1 středně velká cibule, najemno nasekaná
1 stroužek česneku, rozmělněný
400 ml kuřecího vývaru
450 g mraženého hrášku
230 g čerstvého špenátu AQ
11/2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl, jemně mletý pepř
8 křepelčích vajec

Jak na to?

Čtyři lžičky olivového oleje rozpalte ve středně velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vlijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a opět přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2–3 minuty. Vmíchejte omytý špenát a přiklopené vařte další 3 minuty. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte do ní pár lžic vody. Pak do polévky vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou zbylým olejem a s volskými oky z křepelčích vajec.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj