×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrachovo-hrášková polévka s uzeným
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Hrachovo-hrášková polévka s uzeným

Co budu potřebovat

1 kg syrové uzené krkovice
200 g sušeného hrachu, namočeného přes noc
2 cibule
2 mrkve
2 bobkové listy
1 stonek řapíkatého celeru
300 g mraženého hrášku
čerstvě mletý pepř
křupavý chléb k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Syrovou uzenou krkovici dejte do velkého hrnce a zalijte ji dvěma litry vody a přiveďte k varu. Pak ji z vody vyjměte, vodu slijte, maso vraťte do hrnce a znovu do něj natočte dva litry studené vody. Opět přiveďte k varu. Přidejte ostatní ingredience vyjma mraženého hrášku, počkejte, až polévka opět dosáhne bodu varu, snižte plamen a nechte probublávat hodinu a půl až dvě. Pokud bude potřeba, dolévejte do hrnce vodu. Uzená krkovice by měla krásně změknout. Uvařenou krkovici vyjměte a natrhejte na kousky. Z polévky vylovte bobkové listy a vmíchejte do ní mražený hrášek. Minutu jej zahřívejte a poté polévku rozmixujte. Pokud bude potřeba, přilijte vodu. Polévku zahřejte, vmíchejte do ní většinu natrhané krkovice. Podávejte posypané zbývajícím masem a pepřem, ideálně s chlebem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 20,90
    sleva: −19 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj