×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrachová polévka
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Vánoce , Vaření ,

Hrachová polévka

Co budu potřebovat

2,5 litru kuřecího vývaru
4 mrkve, podélně rozpůlené
2 střední cibule, rozpůlené
450 g sušeného zeleného hrachu, propláchnutého a přes noc namočeného
700 g uzených žeber
2 řapíky celeru, nakrájené
4 jarní cibulky, pokrájené
2 snítky petrželky, nasekané
¼ lžičky sušeného rozmarýnu
½ lžičky drceného pepře
1 bobkový list
sůl
Na krutony
bageta Nyní v akci
1–2 stroužky česneku
150 g goudy (strouhané nebo v plátcích) Nyní v akci

Jak na to?

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar s mrkvemi a cibulí. Přidejte slitý a propláchnutý hrách a uzená žebra. Přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a povařte 45 minut. Vylovte mrkve, už je nebudete potřebovat.
Přidejte řapíkatý celer, jarní cibulku, petrželku, rozmarýn, pepř a bobkový list. Promíchejte a velmi mírně vařte 2 hodiny. Maso oberte z kostí, nakrájejte a vraťte zpátky do polévky. Polévku podle chuti dosolte nebo nařeďte vodou.
Před podáváním připravte sýrové krutony. Rozpalte gril v troubě. Bagetu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a z obou stran je pod grilem nebo v toustovači opečte. Pak je potřete česnekem a posypte sýrem nebo poklaďte plátky. Vložte pod gril a počkejte, až se sýr roztaví. Ihned podávejte k polévce.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 12,90 cena před slevou: 14,90
    sleva: −13 %
  • současná cena: 49,90 cena před slevou: 64,90
    sleva: −23 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj