×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrachová kaše s uzeným a okurkou
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Co budu potřebovat

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka Nyní v akci
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa Nyní v akci
sterilované okurky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.

Zajímá Vás, jakých nejčastějších chyb se lidé dopouštějí při přípravě zeleniny? A čemu se tedy vyhnout a jak postupovat při úpravě zeleniny? Podívejte se na náš článek od opravdového mistra Zdeňka Pohlreicha Nejčastější chyby při úpravě zeleniny, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj