×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hraběnčiny řezy
120 minut a více , Dezert , Vysoká náročnost , Sladká jídla ,

Hraběnčiny řezy

Co budu potřebovat

4 žloutky
140 g moučkového cukru
200 g změklého másla + na formu
450 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřicího prášku Nyní v akci
2 lžíce mléka Nyní v akci
hrubá mouka na vysypání pekáčku
Na náplň
600 g jablek, oloupaných, Nyní v akci
nastrouhaných nebo nakrájených
1 sáček vanilkového cukru Nyní v akci
200 g vlašských ořechů, nasekaných
1 lžička mleté skořice
50 g rozinek, propláchnutých
6 bílků
100 g krystalového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička vinného či jablečného octa

Jak na to?

Do mísy vložte žloutky, cukr, máslo a utřete ručně nebo v robotu do nadýchané světlé pěny. Do ní prosejte mouku a kypřicí prášek, přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte ho chvíli odpočívat. Zatím si připravte pekáč velký asi 20 × 30 cm. Vyložte ho pečicím papírem a i ten trochu potřete máslem nebo dno a boky pekáče jen vytřete máslem a vysypte moukou.
Předehřejte troubu na 180°C. Z těsta odkrojte třetinu a dejte ji zatím do mrazáku. Zbylé těsto po částech namačkejte na dno a také trochu na stěnu pekáčku. Na těsto naklaďte jablka, zasypte vanilkovým cukrem. Na jablka poházejte rozinky a ořechy.
Všechny bílky vyšlehejte do řídké pěny, teprve pak přisypte cukr a škrob a došlehejte v pevný, lesklý sníh. Nakonec zašlehejte ocet. Sníh rozetřete na jablka. Těsto z mrazáku nastrouhejte na hrubém struhadle navrch tak, aby část sněhu byla vidět.
Řezy dejte péct do trouby. Zlatavé budou za 45 minut.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj