×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Česká ,

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Co budu potřebovat

300 g hovězího masa předního s kostí Nyní v akci
1 cibule
3 mrkve
celer
svazek bylinek (petrželka, libeček, tymián)
2 lžíce másla
Na knedlíčky:
500 g vepřových jater Nyní v akci
hladkolistá petrželk
vejce
sůl
strouhanka

Jak na to?

Maso, oloupanou cibuli, 2 překrojené, oloupané mrkve, oloupaný kousek celeru a svazek bylinek zalijte ve velkém hrnci dostatkem vody. Vařte na slabém ohni 2–3 hodiny. Pak vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes jemný cedník, vařenou zeleninu vyhoďte, maso pokrájejte a vraťte do polévky. Mrkev navíc nastrouhejte a opečte ji na másle dokřupava, pak ji přendejte do polévky. Udělejte knedlíčky: játra očistěte a pomelte, poté smíchejte s petrželkou, vejci, solí a strouhankou. Uvařte je v polévce, podávejte s petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj