×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
120 minut a více , Polévka , Vysoká náročnost ,

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Co budu potřebovat

½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer,
petržel)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
6 kuliček nového koření
12 kuliček pepře
6 bobkových listů
1 kg hovězího na polévku
sůl a čerstvě mletý pepř
Na celestýnské nudle
2 vejce
250 ml mléka Nyní v akci
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst čerstvé petrželky, nasekané
nadrobno
máslo na opečení

Jak na to?

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj