×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí steak s bylinkovým máslem
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Grilování ,

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Co budu potřebovat

4 snítky čerstvého tymiánu
citronová šťáva Nyní v akci
2 stroužky česneku
140 g másla Nyní v akci
1 chilli paprička
hovězí steaky Nyní v akci

Jak na to?

Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.

Nejprve si připravte hovězí steaky:
1) Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
2) Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
3) Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
4) Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.

Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
5) Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
6) Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
7) Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.

Tip do kuchyně

 

Steaky vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před přípravou, aby nabraly pokojovou teplotu. Doba pečení steaku v troubě záleží na vás, jak chcete mít steaky propečené. Také záleží na velikosti steaku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj