×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí s mrkví a bramborami
120 minut a více , Střední náročnost ,

Hovězí s mrkví a bramborami

Co budu potřebovat

3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
oříšek másla Nyní v akci
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného Nyní v akci
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných Nyní v akci
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu Nyní v akci
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj