×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí ragú s těstovinami
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Hovězí ragú s těstovinami

Co budu potřebovat

1 kg hovězí kližky v celku, nakrájené
na 4 kusy
hladká mouka na obalení masa
60 ml olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
3 stroužky česneku
250 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
400g plechovka cherry či krájených rajčat
4 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
1 lžíce krupicového cukru Nyní v akci
sůl
čerstvě namletý pepř
400 g těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni) Nyní v akci
2 hrsti bazalkových lístků
nastrouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj