×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
120 minut a více , Polévka , Střední náročnost , Česká , Vaření ,

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Co budu potřebovat

200–300 g hovězího předního
1 cibule, oloupaná, přepůlená
svazek bylinek (petržel, tymián, bobkový list)
2 mrkve, oloupané, přepůlené
1 petržel, oloupaná, přepůlená
kousek celeru, oloupaný
2 hrsti nudlí
sůl podle chuti
hladkolistá petržel k podávání
Na játrové knedlíčky:
100 g vepřových jater Nyní v akci
1 vejce
oříšek másla
sůl, mletý pepř
2 stroužky česneku, rozmělněné
1 lžička sušené majoránky
1 hrst čerstvé petrželky, nasekané
strouhanka podle potřeby

Jak na to?

1. Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Pěnu sbírejte. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2. Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte česnek, bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3. Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky. Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut. Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte. Podávejte ozdobené nasekanou petrželkou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 44,90 cena před slevou: 79,90
    sleva: −43 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj