×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí perkelt
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány ,

Hovězí perkelt

Co budu potřebovat

1 kg hovězího masa zadního Nyní v akci
750 g cibule
2 lžíce másla nebo sádla Nyní v akci
2 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 rovná lžička kmínu
2–3 stroužky česneku, utřené nožem
1 plechovka krájených rajčat
2 zelené papriky, zbavené semeníků, nakrájené na nudličky Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička, na kolečka

Jak na to?

Maso nakrájejte na stejně velké kostky a cibuli nasekejte najemno. Poté ve velkém hrnci – ideálně litinovém – rozpusťte máslo nebo sádlo, přidejte cibuli a pomalu ji asi deset minut opékejte dorůžova. Pak přidejte obě papriky, promíchejte a po minutě směs zalijte 100 ml vody. Až se voda trochu vyvaří, přidejte maso, kmín a utřený česnek. Několik minut vařte, přidejte rajčata a papriky a přiklopené duste ve vlastní šťávě doměkka. Trvá to nejméně dvě hodiny. Během vaření podlévejte vodou, ale jen málo – tak, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo. Maďarský perkelt se totiž obvykle nezahušťuje. Před podáváním perkelt osolte a opepřete a posypte chilli papričkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj