×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí na houbách
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Hovězí na houbách

Co budu potřebovat

750 g hovězího zadního Nyní v akci
sůl, pepř
slunečnicový olej Nyní v akci
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička kmínu
2–3 hrsti sušených hub Nyní v akci
400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce másla Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce zakysané smetany Nyní v akci

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj