×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dušené hovězí na víně s brusinkami
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Pro gurmány , Dušení ,

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Co budu potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl AQ
1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové AQ, nakrájené na tlustší plátky Nyní v akci
2 lžíce olivového oleje AQ Nyní v akci
3 cibule AQ, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných
2 balení bramborové kaše AQ

Jak na to?

Chystáte slavnostní hostinu? Pak pro vás máme skvělý tip na dušené hovězí na červeném víně s brusinkami.

1) Mouku osolte a opepřete, nasypejte ji do plastového sáčku, přidejte maso a protřepte, aby se maso obalilo.

2) Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo kůrku.

3) Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli.

4) Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

5) Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

6) Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.

Tip do kuchyně

 

Podávejte ideálně s bramborovou kaší a sklenkou dobrého červeného vína.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj