Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí kýta v hořčičné krustě
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí kýta v hořčičné krustě
Hovězí kýta v hořčičné krustě

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Sůl 1 člž
  • Hořčičné semínko 2 člž
  • Pepř celý 1 člž
  • Tymián sušený 1 plž
  • Olej olivový 70 ml
  • Hovězí zadní bez kosti 1,2 g
  • Červené víno 150 ml
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Kuskus 250 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kurkuma 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Sůl 1 člž
  • Hořčičné semínko 2 člž
  • Pepř celý 1 člž
  • Tymián sušený 1 plž
  • Olej olivový 70 ml
  • Hovězí zadní bez kosti 1,2 g
  • Červené víno 150 ml
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Kuskus 250 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Kurkuma 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.

Příprava

1
Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
2
Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.
1
Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou. Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
2
Očištěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem. Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát. Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Po upečení vyjměte maso z pečící nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte. Místo kuskusu lze použít i bulgur nebo pohanku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.