×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí kýta pečená v hořčičné krustě
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Hovězí kýta pečená v hořčičné krustě

Co budu potřebovat

2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička hrubší mořské soli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce tymiánových lístků
60 ml olivového oleje + 1 lžíce extra Nyní v akci
1½ kg hovězí kýty

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičné semínko, sůl, pepř a tymián nasypte do hmoždíře a rozdrťte. Pak přilijte olej a smíchejte. Hovězí kýtu potřete extra olejem a na velké rozpálené pánvi ji opečte ze všech stran dohněda. Pak maso potřete směsí z hmoždíře, dejte ho na mřížku v pekáčku a pečte, dokud nezměkne. Zhruba dvě hodiny do krvava, 4–6 do úplného propečení.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj