×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí krk na víně
20 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Hovězí krk na víně

Co budu potřebovat

500–700 g hovězího krku AQ
sůl, pepř
2–3 stroužky česneku
150 g slaniny, na kostičky Nyní v akci
1 lžíce másla nebo sádla
1 velká cibule
300–400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška z 30 g másla a 30 g hladké mouky
bramborová kaše k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj