×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí guláš
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Hovězí guláš

Co budu potřebovat

500 g hovězího masa na guláš, nejlépe kližky Nyní v akci
500 g cibule, nakrájené najemno
3 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
4 stroužky česneku, prolisované
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
čerstvě mletý pepř a sůl
1 lžíce sušené majoránky
střídka z krajíce chleba Nyní v akci
nakrájená cibule na ozdobu
karlovarský nebo houskový knedlík k podávání

Jak na to?

Cibuli opečete na sádle dozlatova – trvá to asi 15 minut. Zasypte mletou paprikou, rychle promíchejte a přidejte kousky masa. Ze všech stran je opečte. Dobře míchejte, guláš má tendenci se přichytávat ke dnu hrnce, ale nesmí se připalovat.
Maso pak pořádně osolte, opepřete a okmínujte. Zalijte 200 ml vody, přidejte prolisovaný česnek a na mírném plameni duste. Hlídejte a podle potřeby promíchejte a dolijte vodou nebo vývarem.
Po hodině a půl, když je maso měkké, vsypte majoránku a ještě deset minut povařte. Pokud chcete guláš zahustit, rozdrobte do něj střídku chleba a chvíli povařte. Podávejte s kolečky cibule a knedlíkem nebo chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj