Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí burger z grilu s balkánským sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí burger z grilu s balkánským sýrem
Hovězí burger z grilu s balkánským sýrem

Hovězí burger z grilu s balkánským sýrem

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Řecká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Lilek 1 ks
  • Sůl
  • Majonéza 3 plž
  • Paprika červená 1/2 ks
  • Pepř
  • Hovězí burger Angus 520 g
  • Balkánský sýr 200 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 2 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Lilek 1 ks
  • Sůl
  • Majonéza 3 plž
  • Paprika červená 1/2 ks
  • Pepř
  • Hovězí burger Angus 520 g
  • Balkánský sýr 200 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 2 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž

Příprava

1
Rozpalte gril. Omytý lilek nakrájejte na 4 silnější plátky. Lehce osolte z obou stran a nechte 10 minut vypotit. Pak otřete kuchyňskou utěrkou. Omyjte ½ papriky a zprudka ji ogrilujte, až bude vnější slupka černá. Pak ji vložte do plastového sáčku, nechte zapařit a potom oloupejte slupku. Papriku rozmixujte se 3 lžícemi majonézy na hladkou omáčku a opepřete.
2
Lilek se 4 burgery potřete lžící olivového oleje a položte na gril. Rozkrojte 200 g balkánského sýra na 4 plátky, potřete lžící olivového oleje a zabalte do alobalu. Lilky grilujte z každé strany 2 minuty, maso z každé strany 4 minuty a sýr v alobalu přibližně minutu, aby změkl.
3
Oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky červenou cibuli a opláchněte 2 hrsti rukoly. Rozkrojte napůl 4 bulky a ogrilujte vnitřní strany, asi minutu. Horní poloviny potřete 2 lžícemi dijonské hořčice a spodní paprikovou majonézou.
4
Na spodní housku postupně položte plátek masa, lilek, kousek sýra, kroužky cibule a nakonec zakryjte hnízdečkem rukoly. Přiklopte a ihned podávejte. Užijte si chuť dokonalého burgeru z grilu!
1
Rozpalte gril. Omytý lilek nakrájejte na 4 silnější plátky. Lehce osolte z obou stran a nechte 10 minut vypotit. Pak otřete kuchyňskou utěrkou. Omyjte ½ papriky a zprudka ji ogrilujte, až bude vnější slupka černá. Pak ji vložte do plastového sáčku, nechte zapařit a potom oloupejte slupku. Papriku rozmixujte se 3 lžícemi majonézy na hladkou omáčku a opepřete.
2
Lilek se 4 burgery potřete lžící olivového oleje a položte na gril. Rozkrojte 200 g balkánského sýra na 4 plátky, potřete lžící olivového oleje a zabalte do alobalu. Lilky grilujte z každé strany 2 minuty, maso z každé strany 4 minuty a sýr v alobalu přibližně minutu, aby změkl.
3
Oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky červenou cibuli a opláchněte 2 hrsti rukoly. Rozkrojte napůl 4 bulky a ogrilujte vnitřní strany, asi minutu. Horní poloviny potřete 2 lžícemi dijonské hořčice a spodní paprikovou majonézou.
4
Na spodní housku postupně položte plátek masa, lilek, kousek sýra, kroužky cibule a nakonec zakryjte hnízdečkem rukoly. Přiklopte a ihned podávejte. Užijte si chuť dokonalého burgeru z grilu!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.