×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí bourguignon
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Francouzská ,

Hovězí bourguignon

Co budu potřebovat

1 kg hovězího zadního masa
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 mrkve, nakrájené na plátky
1 svazek uvázaný z petrželky,
bobkového listu
rozmarýnu
a tymiánu + na ozdobu
6 kuliček pepře a mořská sůl
400 ml suchého červeného vína
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
100 g anglické slaniny, na nudličky Nyní v akci
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Maso pokrájejte na kostky velikosti většího sousta a dejte je do hrnce. Přimíchejte cibuli, mrkev, svazek bylinek a pepř. Zalijte vínem a dejte na 24 hodin marinovat do chladu.
Sceďte (marinádu uschovejte). Maso pečlivě oddělte od zeleniny a bylin a kostičku po kostičce osušte. V silnostěnném hrnci rozpalte olej, přidejte slaninu a opékejte 3 minuty. Poté přidejte maso (postupně) a zprudka ho opečte ze všech stran. Řádně osolte, přidejte osušenou zeleninu a opékejte, aby přestala být vlhká a začala se opékat. Teprve poté zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 2,5 hodiny. Bude-li potřeba, podlévejte vývarem nebo vodou. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut.
Podávejte s křupavou bagetou, ozdobené tymiánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj