×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houby zapečené v mozzarelle a bylinkách
10 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Zapékání ,

Houby zapečené v mozzarelle a bylinkách

Co budu potřebovat

8 tenkých plátků bagety Nyní v akci
olivový olej na potření Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
1–2 stroužky česneku
40 g másla Nyní v akci
400 g hub – lesních hříbků, lišek, hnědých žampionů, přepůlených Nyní v akci
2 větvičky rozmarýnu
1 vetší hrst šalvějových lístků
250 g mozzarelly, natrhané

Jak na to?

1. Rozpalte gril na maximum. Plátky bagety potřete olivovým olejem, osolte a opepřete a pak je dvě až tri minuty opékejte dozlatova pod grilem. Potřete česnekem.
2. Máslo zahřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte houby, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř a pět minut zprudka opékejte. Přidejte mozzarellu, dejte pod gril a nechte sýr dvě až tři minuty rozpustit. Servírujte s česnekovými tousty.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj