×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový štrúdl
60 minut , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Pečení ,

Houbový štrúdl

Co budu potřebovat

25 g sušených hub Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
20 g másla Nyní v akci
3 stroužky česneku, utřené
600 g hnědých žampionů AQ Nyní v akci
1 lžička sušené majoránky
2 lžíce rajčatového protlaku AQ
1 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
150 g mraž. hrášku ABio
2 lžíce hladkolisté petrželky
1 sáček strouh. eidamu AQ Nyní v akci
500 g listového těsta
1 vejce, rozšlehané
kmín na posypání

Jak na to?

Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj