×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový kuba s rýží podle babičky
60 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Bezmasé , Vánoce , Pečení ,

Houbový kuba s rýží podle babičky

Co budu potřebovat

4–5 hrstí sušených hub Nyní v akci
500 g rýže basmati Nyní v akci
6 lžic olivového oleje + na pokapání avymazání Nyní v akci
6 šalotek
7 stroužků česneku
sušená majoránka
sušený libeček
sůl
vlašské ořechy na ozdobu
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Chcete si připravit houbového kubu tak, jak to dělaly naše babičky? Zde je recept!

1) Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát.

2) Rýži uvařte podle návodu na obalu.

3) Mezitím rozpalte olivový olej v pánvi s vyšším okrajem a osmahněte na něm najemno nasekané šalotky, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby.

4) Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku a libeček a podle chuti osolte.

5) Pak smíchejte s rýží, pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem.

6) Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

7) Těsne před koncem pečení zasypejte ořechy.

Servírujte ozdobené petrželkou.

Tip do kuchyně

 

Zkuste si kubu připravit i čerstvých hub, které zvládnete v sezóně nasbírat.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj