×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Bezmasé , Vánoce , Vaření ,

Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

Co budu potřebovat

4 hrsti sušených hřibů
650 g rýže basmati Nyní v akci
Sůl
pepř
4 lžíce sádla
3 cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej z vlašských ořechů
2 hrsti vlašských ořechů

Jak na to?

1) Houby spařte horkou vodou a nechte pár minut stát.

2) Rýži uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka – řiďte se návodem na obale.

3) Sádlo rozpalte v pánvi a osmahněte na něm nadrobno nasekanou cibuli, asi po 7 minutách přidejte česnek, scezené houby a promíchejte.

4) Dále přidejte majoránku a rýži. Dochuťte olejem z vlašských ořechů a chvíli dejte zapéct pod gril nebo do trouby.

5) Servírujte ozdobené opečenými ořechy a majoránkou.

Tip do kuchyně

 

Houbový kuba je tradiční český pokrm, který se podával na Vánoce. Zkuste se vrátit k tradičním českým zvykům a v době Vánoc připravte si tento skvělý recept.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj