×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový kuba
60 minut , Střední náročnost ,

Houbový kuba

Co budu potřebovat

2–3 hrsti sušených hub, nejlépe hřibů Nyní v akci
300 g středně velkých krupek
3 lžíce husího sádla + trocha
na vymazání pekáče
hrst jemných škvarků
2 velké cibule, nakrájené nadrobno
1 lžička kmínu
3–4 stroužky česneku, prolisované
3 lžíce sušené majoránky + čerstvá
na ozdobu
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby dejte do misky, zalijte je vroucí vodou a nechte asi půl hodiny stát. Krupky několikrát propláchněte vodou, pak je sceďte a nechte důkladně okapat. Polovinu sádla rozehřejte v hrnci, přidejte škvarky a pak na nich osmahněte polovinu cibule. Přidejte krupky a za stálého míchání je opékejte. Snažte se, aby se všechny obalily sádlem a zrůžověly. Poté je zalijte vodou podle návodu na obalu (můžete do ní nadrobit houbový, zeleninový nebo kuřecí bujon) a přiklopené uvařte doměkka. Zbývající cibuli osmahněte v pánvi na zbylém sádle, přidejte scezené, okapané houby, kmín a pár minut duste. Přidejte česnek a sušenou majoránku, asi minutu prohřívejte a pak směs vmíchejte k uvařeným krupkám. Vše dobře osolte a opepřete a dejte do sádlem vymazaného pekáčku a pečte 20–30 minut. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj