×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbový kuba
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Houbový kuba

Co budu potřebovat

500 g trhaných krupek
300 g sádla
1 cibule
50 g sušených hub (nejlépe směs křemenáčů, babek a hříbků)
sůl
pepř
4–5 stroužků česneku
1–2 lžičky sušené majoránky
máslo Nyní v akci

Jak na to?

1. Krupky nejprve spařte, potom je propláchněte v tekoucí vodě a nakonec s kouskem sádla uvařte doměkka. Poté je sceďte v cedníku, propláchněte studenou vodou a dejte do mísy. Mezitím, co se vaří krupky, opečte na sádle najemno nasekanou cibuli a houby spařte horkou vodou, sceďte je a pokrájejte.
2. Cibulku i houby přimíchejte ke krupkám, směs osolte, opepřete, přidejte rozmělněný česnek a majoránku.
3. Vše přendejte do sádlem vymazaného pekáčku a při 180 °C pečte asi půl hodiny. Těsně před koncem, když začíná být kuba narůžovělý, jej poklaďte plátky másla – úžasně to pokrm zjemní.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj