×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbové taštičky
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Houbové taštičky

Co budu potřebovat

2 lžíce másla
1 cibule
450 g čerstvých hub
1 stroužek česneku
1/2 lžičky kmínu
hrst čerstvého tymiánu
sůl
pepř
500 g brambor (varný typ C) Nyní v akci
400 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva Nyní v akci
špetka soli
1 vejce
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule

Jak na to?

1. Začnu houbami. Očistím je a úhledně nakrájím. Pak na pánvi rozpálím dvě lžíce másla, nechám na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidám na tenké plátky nakrájený česnek, nechám ještě asi minutu restovat, Přidám houby, kmín, tymián, osolím a opepřím. Houby dusím a občas promíchám pod pokličkou asi 10 minut. Sundám je z plotny a nechám vychladnout.
2. Nastrouhám brambory na jemném struhadle, přidám k nim mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, vejce a promíchám. Těsto nenechávám stát, protože by zřídlo. Rozválím ho na placku a nakrájím na čtverce velké asi 8 x 8 cm. Naplním je houbami, přehnu a přimáčknu okraje.
3. Mezitím se mi už ve velkém hrnci vaří osolená voda. Vhodím do ní taštičky a nechám je vařit tak dlouho, až vyplavou na povrch – tedy asi tak 5 minut. Taštičky vyndám děrovanou naběračkou a rozdělím na talíře.
4. Když se taštičky vaří, osmahnu si cibulku. Na pánvi rozehřeju olej, vhodím do něj dvě cibule nakrájené na kolečka a na středním ohni ji restuju dozlatohněda. Osmaženou cibulkou ozdobím hotové taštičky.
Tip - Taštičky jsou skvělé i se sladkou náplní: povidly se strouhaným perníkem, jablky ochucenými skořicí a cukrem a posypanými tvarohem, cukrem a máslem

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj