×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbové rizoto
45 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Vaření ,

Houbové rizoto

Co budu potřebovat

25 g sušených hub
1 kostka zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
250 g žampionů nebo lesních hub
sůl a čerstvě mletý pepř
300 g kulatozrnné rýže BASIC Nyní v akci
175 ml bílého vína
25 g másla
50 g strouhaného parmazánu
hrst nasekané petrželky

Jak na to?

Sušené houby dejte ho misky, zalijte litrem vroucí vody a nechte aspoň 20 minut namočené. Pak je slijte, ale výluh nevylévejte a rozdrobte do něj kostku bujonu. Čerstvé houby pokrájejte.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a na mírném ohni 5 minut opékejte. Vmíchejte čerstvé i slité sušené houby, osolte a opepřete a restujte je dalších asi 8 minut. Potom vsypte rýži, minutu vmíchejte, vlijte víno a nechte ho téměř vyvařit. Stáhněte plamen, přilijte asi třetinu výluhu z hub a míchejte. Jakmile se všechna tekutina odpaří, přilijte další a pokračujte takto 15–20 minut, až bude rýže krémová a uvařená al dente.
Pánev stáhněte z ohně, do rizota vmíchejte máslo, posypte polovinou sýra a petrželkou a ještě na minutku přiklopte. Potom podávejte se zbývajícím parmazánem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj