×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbové rizoto
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká ,

Houbové rizoto

Co budu potřebovat

10 g sušených hříbků
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
20 g másla Nyní v akci
1 pórek
2 stroužky česneku
350 g rýže Nyní v akci
1 litr hovězího vývaru
125 ml červeného vína
550 g čerstvých hub Nyní v akci
sůl
pepř
parmazán
petrželka

Jak na to?

Sušené hříbky namočte na 15 minut do 380 ml vroucí vody. Pak je sceďte (vodu uschovejte). Na oleji a másle osmahněte pórek a česnek, vsypte rýži a 5 minut ji opékejte. Vodu z hub, vývar a víno dohromady zahřejte a směs přilévejte k rýži a nechte ji změknout. Podle chuti osolte. Na dalším oleji opečte pokrájené čerstvé houby a jimi, parmazánem a petrželkou ozdobte rizoto.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj