Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyItalské houbové rizoto
Albert logoAlbert logo
  • Italské houbové rizoto
Italské houbové rizoto

Italské houbové rizoto

Snadné
46-60 minut
3/5
Italská
Vegetariánské

Ingredience4 porce

4 porce
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Rýže arborio 370 g
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Houby čerstvé 400 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 60 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 1 plž
  • Bujón kuřecí 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Rýže arborio 370 g
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Houby čerstvé 400 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Zakysaná smetana 60 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2
Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3
V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4
Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
1
Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2
Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3
V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4
Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 5 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.