×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbové rizoto
60 minut , Střední náročnost , Italská , Bezmasé ,

Houbové rizoto

Co budu potřebovat

1 kostka kuřecího bujonu
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce (25 g) másla Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
1 vetší stroužek česneku, utřený
370 g rýže arborio Nyní v akci
125 ml suchého bílého vína, nemusí být
400 g hub, nakrájených na plátky Nyní v akci
60 g zakysané smetany Nyní v akci
hrst petrželky, nasekané
sůl a pepř

Jak na to?

1. Nejdřív přivedu k varu 750 ml vody, hodím do ní kostku kuřecího bujonu a nechám mírně vařit. V jiném kastrolu rozpálím lžíci olivového oleje se lžící másla a zesklovatím cibuli a česnek, pak přisypu rýži a nechám minutu opékat. Přidám víno a dvě minuty vařím, aby se vypařil alkohol.
2. Snížím teplotu a do kastrolu s rýží přidám jednu naběračku vývaru a míchám, dokud se
tekutina nevsákne do rýže. A tak pokračuji naběračku po naběračce, dokud nespotřebuji skoro
všechen vývar a rýže nezměkne. Rýži přitom stále míchám.
3. V pánvi rozehřeju lžíci olivového oleje, přidám houby a asi čtyři minuty je nechám dusit, dokud nezměknou. Houbovou směs osolím a opepřím a pak přidám do rýže s poslední naběračkou vývaru. Promíchám a nechám pár minut společně prohřát.
4. Úplně nakonec vmíchám zakysanou smetanu a dvě třetiny petrželky. Teplé rizoto servíruji na talíře a každou porci ozdobím čerstvou petrželkou.
TIP- Skutečně italské rizoto se povede jen s rýží arborio, která se dá koupit v každém hypermarketu Albert.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj