×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbová polévka
60 minut , Polévka , Střední náročnost , Vaření ,

Houbová polévka

Co budu potřebovat

20 g sušených hub nebo
čerstvé hříbky
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
50 g másla
1 cibule, nakrájená nahrubo
1 celerový řapík, nakrájený nahrubo
1 kg drobných, mladých žampionů
sušené chilli vločky
podle chuti
75 g hladké mouky
2 kostky kuřecího nebo zeleninového bujonu (nebo 1,5 l domácího)
80 ml smetany na vaření Nyní v akci
50 g čedaru, nastrouhaného
sůl, pepř

Jak na to?

Sušené houby zaliju vařící vodou a nechám 5 minut stát, čerstvé podusím doměkka. V širokém kastrolu nebo větší pánvi rozehřeju na středním ohni olivový olej a máslo, vsypu cibuli s celerem a očištěné žampiony. Přidám chilli vločky a přisypu mouku. Vymačkám namočené houby a také je přidám. Vodu, ve které se máčely, nevyliju, upotřebím ji později. Dusím zhruba 25 minut, dokud nejsou houby měkké, pravidelně míchám. Připravím si 1,5 l horkého vývaru. Za stálého míchání ho vliju spolu s většinou vody z hub do pánve. Přivedu k varu, trochu zmírním plamen a nechám zvolna vařit asi 15 minut. Vmíchám smetanu a nastrouhaný čedar, pak rozmixuju do krémové konzistence. Osolím a opepřím.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj