×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem
90 minut , Střední náročnost , Vaření ,

Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Co budu potřebovat

Na knedlíky
320 g bílého pečiva, den starého Nyní v akci
2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 ml másla, rozpuštěného vlažného
150 ml plnotučného mléka, vlažného Nyní v akci
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky
Na omáčku
2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule, nakrájená najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule, nadrobno
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
2 lžíce zakysané smetany Nyní v akci

Jak na to?

Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.

Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj