×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbová omáčka
90 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Omáčky ,

Houbová omáčka

Co budu potřebovat

500 g hovězí plece
4 lžíce másla Nyní v akci
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
250 g čerstvých hub, různé druhy, nakrájené na plátky Nyní v akci
1 lžička drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka tymiánu na ozdobu

Jak na to?

Maso opláchněte studenou vodou. Blánu, kterou je plec obalená, neodstraňujte, protože maso při vaření drží pohromadě. Maso v hrnci zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Hovězí táhněte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nepíchejte do něj vidličkou.
Na plotně rozpalte hlubokou pánev se dvěma lžícemi másla, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte houby a zprudka je osmahněte. Vsypte kmín, špetku soli, pepře a restujte asi 10 minut. Pak přilijte smetanu, stáhněte plamen, přiklopte rendlík poklicí a nechte omáčku probublávat. Pokud příliš houstne, přilijte trochu vývaru z masa. Pokud je řídká, zahustěte ji jíškou. Až se vám bude hustota omáčky líbit, ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou. Ozdobte tymiánem.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 18,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −24 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj