×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbařské chleby s česnekem
15 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká ,

Houbařské chleby s česnekem

Co budu potřebovat

50 g másla Nyní v akci
200 g lesních hub nebo žampionových řezů AQ Nyní v akci
půl lžičky kmínu
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánu, jemně nasekaného + větvička na ozdobu
sůl a pepř
bílý chléb s tmavší moučnou kůrkou, na plátky Nyní v akci
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané

Jak na to?

Pokud jste si vaše dobrodružství v přírodě zpříjemnili sběrem čerstvých lesních hub, jistě nepohrdnete tímto tipem na skvělou houbovou svačinku či večeři.
V pánvi, kotlíku nebo rendlíku rozpusťte polovinu másla. Po rozpuštění přidejte očištěné a na kousky nakrájené čerstvé houby a smažte, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Poté přidejte zbytek másla, kmín, nadrobno nakrájený česnek a tymián. Důkladně promíchejte a nechte odpařit tekutinu. Dle chuti osolte a opepřete.
Mezitím si z obou stran opečte na ohni krajíce chleba. Na opečený chleba nadělte smažené houby s česnekem a posypte nasekanou petrželkou a tymiánem.

Tip:

Pokud si nejste jisti, kdy máte přidat česnek, aby při smažení nezhořkl, a přesto si chcete dopřát jeho chuť, jednoduše česnek k houbám nepřidávejte, ale potřete dle chuti vaše topinky stroužky česneku. Tím nejlépe ovlivníte sílu česnekové chuti v pokrmu.

 

Prázdniny v jednom kole 

Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 18,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −24 %
  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj