×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené hot dogy
45 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Piknik , Smažení ,

Zapečené hot dogy

Co budu potřebovat

40 g másla Nyní v akci
2 pórky
1 cibule
2 stroužky česneku
60 ml tmavého piva
1 lžíce hladké mouky
180 ml mléka Nyní v akci
1 lžíce dijonské hořčice Nyní v akci
185 g sýru gruyere nebo čedaru
sůl
pepř
slunečnicový olej Nyní v akci
hrst šalvějových lístků
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 kuřecí párečky nebo klobásky
4 malé bagetky Nyní v akci

Jak na to?

1) Máslo rozpusťte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte pórek, cibuli a česnek a na středním plameni opékejte 10 minut do změknutí.

2) Vlijte pivo a vařte dalších 5 minut nebo dokud se tekutina neodpaří.

3) Poprašte moukou a krátce promíchejte. Poté postupně přilévejte mléko, nechte jej zhoustnout a do směsi vmíchejte hořčici, sýr a podle chuti osolte a opepřete. Sejměte z ohně a dejte stranou.

4) V pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu slunečnicového oleje, přidejte listy šalvěje a minutu opékejte dokřupava. Pak je děrovanou vařečkou vylovte a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. Pak šalvěj zabalte do plastové krabičky.

5) Na grilovací pánvi opečte párečky nebo klobásy potřené lžící oleje.

6) Bagetky rozkrojte, doprostřed dejte párek, navrch pórkovo-sýrovou omáčku, vyskládejte na plech a zapečte pod grilem.

Tip do kuchyně

 

Zchladlé párky zabalte s sebou na piknik, na místě je podávejte ozdobené šalvějí.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj