×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hlávkový salát se slaninou
20 minut , Nízká náročnost , Česká , Saláty ,

Hlávkový salát se slaninou

Co budu potřebovat

2 hlávkové saláty
cukr, ocet a sůl podle chuti
40–50 g slaniny v celku Nyní v akci
1 lžíce másla Nyní v akci

Jak na to?

Listy hlávkového salátu řádně omyjte a osušte. Poté je rozložte na talířky nebo misky a přelijte zálivkou připravenou ze tří lžic vody, cukru, octa a soli podle vaší chuti. Zálivka by měla být spíš kyselejší. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na malé lžíci másla vyškvařte, nechte mírně zchladnout a teplé přelijte na salát a ihned podávejte. Dejte pozor, aby slanina nebyla příliš horká, jinak listy salátu povadnou. Neměla by ale na salátu ani vychladnout.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj