×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hermelínovo-houbová kapsa
60 minut , Svačina , Střední náročnost , Česká , Bezmasé ,

Hermelínovo-houbová kapsa

Co budu potřebovat

25 g másla Nyní v akci
300 g čerstvých hub, nakrájených Nyní v akci
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžíce lístků rozmarýnu, nasekaných
sůl
pepř
400 g čerstvého špenátu
2 pláty listového těsta
3 hermelíny, na plátky Nyní v akci
1 vejce, prošlehané

Jak na to?

Houby 2–3 minuty opékejte v pánvi na másle, přidejte česnek, rozmarýn, sůl, pepř a opékejte další 2 minuty. Špenát přelijte v cedníku vařící a pak studenou vodou, nechte vykapat a pak vymačkejte. Jeden plát listového těsta rozložte na plech s pečicím papírem, rozprostřete na něj špenát, houby a hermelín. Na všech stranách nechte asi 2 cm okraj, který pomažte prošlehaným vejcem. Zakryjte druhým plátem těsta, prsty a pak zoubky vidličky přimáčkněte. Vrchní těsto propíchejte vidličkou a nechte 20 minut chladit. Pak ho pomažte prošlehaným vejcem a pečte 15–20 minut při 180 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj