×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hamburger s mozzarellou
35 minut , Střední náročnost ,

Hamburger s mozzarellou

Co budu potřebovat

BALZAMIKOVÁ ZÁLIVKA
120 ml balzamikového octa
1 lžíce hnědého cukru Nyní v akci
NA HAMBURGERY
450 g hovězího masa, mletého Nyní v akci
2 lžíce balzamikového octa
250 g mozzarelly, nakrájené na 8 koleček
80 g strouhanky s kořením
30 g hladké mouky
40 g parmazánu, strouhaného
2 vejce
sůl, pepř
¼ lžičky kajenského pepře
olivový olej na smažení Nyní v akci
1 avokádo Nyní v akci
1 rajče Nyní v akci
bazalkové lístky
4 hamburgerové housky, opečené

Jak na to?

Balzamikový ocet a cukr smíchejte v rendlíku a zvolna vařte 8–10 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu a připomíná sirup. Přelijte do sklenky nebo konvičky a odložte stranou.
Maso rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich burgery. Dejte je na talíř, zakápněte balzamikovým octem a nechte chvíli odpočívat.
Do mísy vsypte strouhanku, parmazán, sůl, pepř a kajenský pepř a dobře promíchejte. V menší misce prošlehejte vejce. Plátky mozzarelly nejprve protáhněte rozšlehanými vejci a pak je důkladně obalte ve strouhankové směsi.
Avokádo nakrájejte na kostičky, přidejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
Gril nebo grilovací pánev rozehřejte na středním až vyšším plameni. Burgery z obou stran osolte a opepřete a opečte podle chuti (4–5 minut po každé straně na medium rare). Sundejte je z grilu, zakryjte alobalem a nechte je odpočívat, zatímco připravíte mozzarellu, avokádo a rajče. Na oleji opečte plátky mozzarelly dozlatova, zhruba 1 minutu po každé straně. Pak je odložte na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou.
Na rozkrojenou housku dejte směs z avokáda, položte burger, na něj položte pár bazalkových lístků a dva plátky opečené mozzarelly. Zakapejte balzamikovou zálivkou a přiklopte horní polovinou housky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj